Министърът на отбраната на Русия генерал от армията Сергей Шойгу

...
Министърът на отбраната на Русия генерал от армията Сергей Шойгу
Коментари Харесай

Шойгу провери командния пункт на групировката Восток в южнодонецкото направление

Министърът на защитата на Русия военачалник от армията Сергей Шойгу в зоната на специфичната военна интервенция (СВО) ревизира предния команден пункт на групировката войски „ Восток “ в южнодонецкото направление и изслуша отчети за настоящата конюнктура. Това оповестиха от съветското министерство на защитата.

„ Министърът на защитата на Руската федерация военачалник от армията Сергей Шойгу по време на работно пътешестване в зоната на Северния боен окръг ревизира предния команден пункт на съветската формация войски „ Восток “ в южното донецко направление “, се споделя в известието. „ На командния пункт ръководителят на съветското военно ведомство изслуша отчетите на командира на групата и офицерите от щаба за настоящата конюнктура, характера на дейностите на съперника и осъществяването на бойните задания от съветските войски в основните елементи. тактически насоки. "

Командирът на групировката " Восток " Андрей Кузменко описа на министъра за осъществяването на заповедта за образуване на щатни елементи за потребление на БПЛА в подчинените войски, както и за комплектоването им с подготвени експерти. Командирът на групата сподели още, че всички елементи са снабдени с безпилотни системи за нахлуване и разузнаване, в това число FPV дронове.

Освен това, отбелязва съветското министерство на защитата, Кузменко обърна внимание на особеностите на тактиката на щурмовите отряди на формированията на групата при взаимоотношение с разследващи и огневи комплекси по време на осъществяване на задания, свързани с завладяването на украински военни опорни пунктове от щурмови групи.

Шойгу изслуша отчети на ръководителите на родовете войски и службите за организацията на контрабатарейната война. Министърът на защитата на Руската федерация настрана изслуша ръководителите на съответните служби, които приказваха за готовността на групата за деяние през зимата и съществуването на отоплителни печки, както и средства за отопление на персоналния състав.

Министерството означи, че Шойгу е съсредоточил вниманието на командира и командирите върху своевременното обезпечаване на целия персонален състав на групата с нови зимни униформи. За военните би трябвало да бъде образуван спомагателен действен запас от зимни униформи и изолирани обувки, добави съветското министерство на защитата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР