Министърът на отбраната на Русия генерал от армията Сергей Шойгу

...
Министърът на отбраната на Русия генерал от армията Сергей Шойгу
Коментари Харесай

Шойгу: Броят на тежките транспортни самолети Ан-124 в Русия трябва да бъде удвоен до 2025 г.

Министърът на защитата на Русия военачалник от армията Сергей Шойгу организира в Уляновск среща с управлението на Обединената авиостроителна корпорация по въпросите на увеличението на опциите на военнотранспортната авиация. Това споделиха от съветското министерство на защитата, оповестяват съветски медии.

Министърът ревизира осъществяването на държавната отбранителна поръчка в предприятието ПАО Ил-Авиастар, инспектира производството на аероплан Ил-76МД-90А и ремонта на Ан-124-100. Както посочи военното ведомство, след резултатите от работата в предприятието Шойгу организира среща, на която участниците разгледаха положението и вероятностите за развиване на ВТА.

" Днес ще разгледаме въпроси, които са извънредно значими за днешния ден - положението и разширението на опциите на военнотранспортната авиация. Като се има поради специфичната военна интервенция, натовареността на военнотранспортната авиация фактически се усили няколко пъти, надхвърлихме натовареност, която беше във военнотранспортната авиация в най-напрегнатите времена на Съветския съюз съвсем два пъти “, означи съветският министър на защитата на срещата.

Шойгу уточни нуждата от увеличение на флота от самолети на военната авиация на Руската федерация заради най-новата трансформация на Ил-76.

" Второ, ние би трябвало да увеличим този флот, като получим нови машини, които са най-новата трансформация на Ил-76, която разгледахме през днешния ден и която към този момент имаме на въоръжение. Те, несъмнено, демонстрират отлични бойни характерности, само че там Има и благоприятни условия за продължение на усъвършенстването на тези машини, за увеличение на техния обсег и товароносимост “, сподели още  Шойгу.

Според Шойгу броят на тежките транспортни самолети Ан-124 в Русия би трябвало да бъде подсилен до 2025 година

„ Освен това през днешния ден би трябвало да вземем решения и да разгледаме всички въпроси по тежките транспортни самолети Ан-124. До 2025 година би трябвало да удвоим техния брой заради обстоятелството, че в този момент имаме мотори, имаме опциите и потенциала за рационализация на тези самолети ”, съобщи Шойгу.

Ан-124 " Руслан " е тежък турбореактивен транспортен аероплан за дълги дистанции. Проектиран да доставя войски с военна техника и оръжия от дълбокия гръб до театрите на военни интервенции, да укрепва десантните сили с тежка военна техника и да транспортира тежки и обемисти товари.

Ил-76МД-90А - рационализация на Ил-76МД с мотори ПС-90А-76, осигуряващи по-нисък (10%) разход на гориво, повишен обсег на полета на самолета до 5 хиляди км с потребен товар 52 тона, както и уголемен обхват транспортна и десантна техника, съоръжение и въоръжение. Самолетът е основан от домашни съставни елементи. Новият Ил-76МД-90А има усъвършенствани съществени характерности спрямо предходните версии. По-специално, обсегът на полета и превозеният товар са увеличени. Освен това са усъвършенствани точността на навигацията и кацането на самолета, както и качеството на радиокомуникациите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР