Война в Украйна: Румъния разкри, че части от руски дронове са ударили нейна територия

...
Министърът на отбраната на Румъния каза, че останки от дрон,
Коментари Харесай

Министърът на отбраната на Румъния каза, че останки от дрон, използван при руска атака срещу украинско пристанище, са открити на Румънска територия.

Неговите коментари следват два дни, в които той и други високопоставени служители „категорично“ отричат ​​да има трансграничен инцидент.

Украйна настоя, че има доказателства за експлозията.

Президентът на Румъния казва, че нападението, което министерството на отбраната разследва, ще бъде сериозно нарушение на суверенитета на Румъния.

Нападение срещу Румъния, която е член на НАТО, би било "напълно недопустимо", каза Клаус Йоханис.

В понеделник външното министерство на Украйна съобщи, че безпилотните самолети Shahed са „паднали и са се взривили“ в Румъния в неделя вечерта след последната руска атака срещу украинското пристанище Измаил.

Той нарече инцидента още едно доказателство за „огромната заплаха“, представлявана от Москва за съседите на Украйна.

Сега министърът на отбраната на Румъния Ангел Тилвар посети района на делтата на река Дунав близо до границата с Украйна и обяви, че са намерени няколко части от дрон.< /p>

В момента тече разследване и фрагментите се анализират, за да се установи дали идват от руско оръжие.

Оборването на твърденията на Киев стана трудно, след като министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба обяви публично, че има фотографско доказателство за инцидента.

Той каза, че е "абсолютно очевидно" какво се е случило и че "няма смисъл да го отричам".

Русия удря пристанищните съоръжения на Украйна по река Дунав в продължение на няколко седмици, след като изтегли от сделката, позволяваща на Украйна да изнася зърното си през Черно море.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР