Министърът на отбраната на Израел обвини Турция, че дестабилизира региона

...
Министърът на отбраната на Израел обвини Турция, че дестабилизира региона
Коментари Харесай

Турция дестабилизира региона и работи срещу мира, предупреди Израел

Министърът на защитата на Израел упрекна Турция, че дестабилизира района и работи против напъните за мир . Бени Ганц прикани за интернационален напън върху Анкара , с цел да промени държанието си, осведоми " Ройтерс ".
 15 ранени палестинци при конфликти с израелската войска
15 ранени палестинци при конфликти с израелската войска

На Западния бряг означиха 20 години от началото на втората интифада

Израел като цяло заобикаля обществена рецензия по адрес на Турция, защото с нея поддържа търговски и дипломатически връзки, макар че повече от десетилетие държавното управление в Анкара е с пропалестинска позиция.

Ганц направи коментар пред арабски публицисти след установяването на дипломатически връзки сред

Министърът разказа Турция и Иран като страни, които " попречват насърчаването на мир и поддържат районна експанзия ".

Двете страни, съществени врагове на Израел, разкритикуваха съглашението сред Израел и арабските страни за нормализиране на връзките . Те го преглеждат като изменничество на палестинската идея.
 Исторически договаряния сред Ливан и Израел за морската им граница
Исторически договаряния сред Ливан и Израел за морската им граница

Израел и Ливан не са открили дипломатически връзки

Вземайки под внимание дейностите на Турция в Северна Сирия и Източното Средиземноморие, намесата в Либия и контактите й с палестинските екстремисти от Хамас, Ганц сподели, че всичко това е отдалечаване от непоклатимост.

" Определено въпросът за Турция е доста комплициран , тъй като Турция е част от НАТО ", означи Ганц на конференция, проведена от Арабския съвет за районна интеграция.

Ние би трябвало да използваме всички налични разновидности, които имаме и би трябвало да окажем въздействие посредством интернационален напън , с цел да е несъмнено, че ще си оттеглен ръцете от тероризма, акцентира той.

По думите му желаят да са сигурни, че ще намерят точният баланс сред поддържане на израелската сигурност и позволяване на палестински суверенитет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР