Министърът на отбраната на Индонезия предложи план за прекратяване на

...
Министърът на отбраната на Индонезия предложи план за прекратяване на
Коментари Харесай

Индонезия предложи мирен план за войната в Украйна

Министърът на защитата на Индонезия предложи проект за преустановяване на войната сред Русия и Украйна по време на срещата на върха по въпросите на защитата в Сингапур. Инициативата провокира бърза рецензия от страна на участниците, заяви Агенция Франс Прес.
" Призовавам Русия и Украйна да пристъпят към неотложно преустановяване на военните дейности ", съобщи Прабово Субианто, като означи, че траялият повече от 15 месеца спор е оказал съществено влияние върху стопанските системи и доставките на храни на азиатските страни.
В речта си пред срещата на върха на разговора за защитата в Шангри-Ла Субианто предложи преустановяване на огъня " на сегашните позиции " и демилитаризирани зони, които да бъдат обезпечени от наблюдаващи и мироопазващи сили на Организация на обединените нации.
Той предложи също по този начин възможен " референдум в противоречивите региони ", проведен от Организация на обединените нации. " Индонезия е подготвена да даде елементи за възможна мироопазваща интервенция на Организация на обединените нации ", добави той.
Китай показа личен кротичък проект за преустановяване на войната - неразбираем лист с оферти, на който политиците от Европейския съюз реагираха скептично.
Въпреки че Пекин твърди, че е неутрална страна в спора, той е подложен на критика за отхвърли си да осъди нашествието на Москва.
За разлика от това, Съединени американски щати и западните съдружници са дали милиарди долари под формата на оръжия и друга помощ на Украйна след нахлуването на Русия.
Джакарта, която избира дипломацията на необвързаните страни, преди този момент се опита да посредничи за реализиране на мир.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР