Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви пред БНТ, че в

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви пред БНТ, че в
Коментари Харесай

Министър Каракачанов с подробности за катастрофата на Ми-17

Министърът на защитата Красимир Каракачанов съобщи пред Българска национална телевизия, че в устойчиво положение е третият член на екипажа на падналия довечера военнотранспортен вертолет Ми-17 край Крумово. По думите на военния министър потърпевшият е със строшен крак и няколко ребра.

Към 20:30 ч. по-рано довечера вертолетът се е разрушил при маневра, при което починаха командирът на екипажа и помощник-пилотът.

Министърът на защитата насочи съболезнованията си към околните на починалите водачи.

Според него най-вероятно се касае за механически проблем с машината.

Красимир Каракачанов, министър на защитата: Хеликоптерът е изпълнявал подготвителни полети - четвъртият полет за деня. Най-вероятно наподобява като техническа щета, която е довела до рухването, в резултат на което има двама починали и един ранен. Изключително рано е да приказваме преди експертизата да си каже мнението. В момента на място се прави оглед на мястото на произшествието, Военна полиция и Военна прокуратура са там.

Министърът съобщи, че ще посети потърпевшия военнослужещ при първа опция.

Красимир Каракачанов, министър на защитата: Ми-17 е хеликоптер от 80-те години, само че падналият предходната година хеликоптер „ Пантер “ е нов. Във военната специалност има риск, за жалост и довечера сме очевидци на сходен случай. Ако не отделяме задоволително средства за поддържане на техниката, не сме застраховани от сходни произшествия.

По случая е почнало следствие.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР