Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че не приема критиките

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че не приема критиките
Коментари Харесай

Каракачанов: Не приемам критиките на президента

Министърът на защитата Красимир Каракачанов съобщи, че не приема рецензиите на президента за забавената рационализация на армията. Той показа това на възпоменателната гала във връзка 145 от гибелта на Васил Левски в Карлово, съобщи Агенция „ Фокус “.

„ Модернизацията на армията е забавена от 27 години ,

тъй като тогава,когато са купували една техника, са търсели евентуално някакъв различен резултат, а друг за качествата на българската войска “, добави Каракачанов.

Борисов: Летят 4 "Кугър "-а и един "Спартан ", за какво

Авиатори: Авиационната мощност на страната е сведена до сериозно ниско равнище

По думите му, в случай че когато са били купувани Кугарите и Спартаните, са били купени изтребители, цените са щели да бъдат други и в този момент наред с МиГ-29 и Су-25 да имаме и по-модерни самолети.

Министърът сподели още, че когато преди време са се купували Кугарите и Спартаните е

имало доста преференциално предложение да получим съвсем като подарък цяла ескадрила осъвременени МиГ-29 с въоръжение от Федерална република Германия, с цена 1 евро на аероплан .

„ Ние сме ги отказали, тъй като сме първи натовци и купихме нещо, което си стои в хангарите. А поляците с най-голямо наслаждение си разрешиха същия този подарък от Германия и в този момент още ги употребяват. Това е сметката в армията “, сподели той.

Симеонов атакува водачите, Радев: Искате камикадзета

Военните ни водачи не желаят да летят - напрежение на "Граф Игнатиево "

„ Тъй като въпреки всичко става въпрос не за 100-200 хиляди лева, дори не за 100-200 млн. лева, а съответно за самолетите става въпрос за суми над 1,3 – 1,5 милиарда лева, аз не желая да бързаме и да вършим неточности, а след години някой различен да каже, че аз като министър на защитата съм направил нещо което не е преференциално за армията, а за самия мен “, добави Каракачанов.

Според него точно по този начин се работило в България през последните 27 години. „ Тези 27 години са пропуснати да се модернизира армията. Ако бяха купувани тези въоръжения, които ни трябват, а не да харчим стоици милиони долари за техника, която през днешния ден стои в хангарите и не лети, нещата щяха да наподобяват по различен метод “, безапелационен е той.

Каракачанов: Аз съм за нови изтребители

Радев към Каракачанов: МиГ 29 не дават отговор на актуалните условия

Според министъра на защитата

техниката не лети, тъй като, когато са сключвани договорите никой не си е направил усилието в тях да написа, че поддръжката на това въоръжение би трябвало да става в България .

По думите му точно това е едно от изискванията, които в този момент се слагат във връзка с самолетите.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР