Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще участва в неформалната среща

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще участва в неформалната среща
Коментари Харесай

В Букорещ ще се проведе неформална среща на министрите на отбраната на държавите-членки на ЕС

Министърът на защитата Красимир Каракачанов ще взе участие в неофициалната среща на министрите на защитата на държавите-членки на Европейски Съюз. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на защитата. Форумът ще се организира на 30 и 31 януари в Букурещ, Румъния, в границите на румънското ротационно председателство на Съвета на Европейски Съюз.

На 30 януари ръководителите на делегации ще обсъдят тематиката „ Жените, мирът и сигурността “ като предпочитана за Европейски Съюз, НАТО и Организация на обединените нации. В полемиките са поканени да вземат участие генералният секретар на НАТО и заместник-генералният секретар на Организация на обединените нации по мироопазващите интервенции.

През втория ден от срещата министрите на защитата ще вземат участие в работна сесия, отдадена на бъдещето на европейската защита.

Дискусията ще бъде фокусирана върху развиването на отбранителните начинания, произлизащи от Глобалната тактика за външна политика и политика за сигурност на Европейски Съюз, и практическите аспекти за реализиране на кохерентност сред тях, както и на въздействието на софтуерните нововъведения върху въоръжените сили.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР