Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще присъства на извънредното събитие

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще присъства на извънредното събитие
Коментари Харесай

Каракачанов ще присъства на извънредното събитие на националната кампания „Бъди войник“ в Попово

Министърът на защитата Красимир Каракачанов ще участва на изключителното събитие на националната акция „ Бъди боец “, което ще се състои на 1 юни 2019 година в град Попово на площад „ Александър Стамболийски “ от 16.00 ч. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на защитата.

По същото време там ще бъдат участниците в 34-ия поход „ По стъпките на четата на Таньо челник “, които ще проведат обзор на маршовата ария. Походът е военно-патриотично мероприятие, подкрепено от Министерството на защитата, чието тазгодишно издание се организира под патронажа на президента Румен Радев и вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов.

В рамките на националната акция за разпространение на военната специалност в Попово ще се организира неподвижен показ на мостри оръжие и екипировка на Сухопътните войски, водолазно съоръжение и екипировка на Военноморските сили и Силите за специфични интервенции. На него ще могат да се видят автомат „ Калашников “, картечница, револвер „ Макаров “, РПГ, снайперска пушка, както и средства за персонална балистична отбрана. С осведомителни щандове за военната специалност ще бъдат показани още Военновъздушните сили, Националната гвардейска част и Служба „ Военна полиция “. Военно окръжие - Търговище ще осведоми за опциите, които дават доброволният запас, началната и специфична военна подготовка, както и за настоящите състезания във Въоръжените сили.

От 19.00 часа на площада ще стартира концерт на Гвардейския внушителен духов оркестър и Представителния отбор на Въоръжените сили. Със свои осъществявания жителите и гостите на Попово ще зарадват групировка „ Армейска ария “, изпълнителите Соня Иванова, Надя Казакова, фолклорна групировка „ Ладена “, танцова групировка „ Алгара “ и други

Гостуването на акцията „ Бъди боец “ в Попово беше инициирано от министъра на защитата Красимир Каракачанов по време на събитието в Русе по-рано този месец. То е обвързано и с Международния ден на детето 1 юни (когато по традиция всяка година Българската войска организира редица мероприятия в цялата страна за децата) и с Деня на Ботев и починалите за свободата – 2 юни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР