Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще открие паметника на Девета

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще открие паметника на Девета
Коментари Харесай

Министърът на отбраната ще открие паметника на Девета Плевенска дивизия

Министърът на защитата Красимир Каракачанов ще открие паметника на Девета пехотна Плевенска дивизия в Плевен на 16 ноември, събота. Мемориалът е първият от подобен мащаб, издиган през последните 75 години и отдаден на една от най-големите победи на Българската войска през Първата международна война – борбата при Дойран.


На тържествената гала ще участват и представители на управлението на Щаба на защитата, командири на типовете въоръжени сили, представители на локалната власт, депутати, донори, членове на инициативния комитет за издигане на паметника.

Тържествата в Плевен ще стартират в 10,45 ч. на площад „ Възраждане “ с осъществявания на военни духови оркестри идемонстрация на боеви хватки с оръжие.В 11,30 ч. участниците ще се насочат към площад „ Свободата “, където в 12 ч. ще се състои формалният обред по разкриване на паметника на Девета пехотна Плевенска дивизия.

Мемориалът съставлява архитектурно художествена комбинация от пет скулптури- на ген. Владимир Вазов и четирима от неговите бойци. Министърът на защитата Красимир Каракачанов е патрон на самодейността за построяването на паметника. Министерството на защитата интензивно взе участие в обезпечаването на финансови и материални средства за разработване на скулптурните композиции. С персонални дарения се включиха и народни представители, общественици, политически партии и жители, включително и министърът на защитата Красимир Каракачанов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР