Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще наблюдава демонстративни стрелби и

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще наблюдава демонстративни стрелби и
Коментари Харесай

Випускници от НВУ Васил Левски демонстрират стрелби

Министърът на защитата Красимир Каракачанов ще следи демонстративни стрелби и практическия държавен изпит по „ Организация и ръководство на военни формирования на тактическо равнище - полева артилерия ” на курсанти-випускници от факултет „ Артилерия, Противовъздушна отбрана и КИС ” на Националния боен университет (НВУ) „ Васил Левски “. Те ще се проведат на 2 юни, вторник, на територията на военно-учебен център Марково край гр. Шумен, където ще участва и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.
Курсантите ще показват умения за пукотевица с разнообразни мостри въоръжение, измежду които автомат и картечница „ Калашников “, снайперска пушка „ Драгунов “, 23 мм зенитна установка, 122 мм самоходна гаубица, 120 мм самоходна минохвъргачка, 152 мм оръдие-гаубица и други Изпитът включва още осъществяване на огнева задача като детайл от държавния изпит по „ Организация и ръководство на военни формирования на тактическо равнище - полева артилерия ” и проява за поправяне на огъня на 122 мм самоходно артилерийско формирование с отдалечено управляема летателна система при пукотевица от закрита огнева позиция. Последното занимание от изпита е пукотевица с реактивна система за залпов огън БМ-21 „ Град “.
Красимир Каракачанов е първият министър на защитата, който ще следи на място практическия държавен изпит на випускници от факултета на НВУ в гр. Шумен.
Каракачанов ще сервира и цветя пред паметника на починалите във войните шуменци /до постройката на Областна администрация, Шумен/.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР