Министърът на отбраната Красимир Каракачанов се срещна с македонския си

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов се срещна с македонския си
Коментари Харесай

Каракачанов: България изцяло подкрепя членството на Македония в НАТО


Министърът на защитата Красимир Каракачанов се срещна с македонския си сътрудник Радмила Шекеринска, заместител министър-председател и министър на защитата на Република Македония. Министър Каракачанов е на еднодневно публично посещаване в югозападната ни съседка.

Страната ни оказва поредна поддръжка за държавното единение и териториалната целокупност на Република Македония, уточни българският министър на защитата по време на диалозите. „ Искрено се надяваме Република Македония да успее допустимо най-скоро да реализира работещо решение по въпроса с името, което ще отвори нова страница в връзките както по линия на НАТО, по този начин и на Европейски Съюз “, означи министър Каракачанов и акцентира, че България напълно поддържа участието на Македония в НАТО. „ Готови сме да спомагаме в политическите и практическите посоки, в които страната има потребност от спомагателна поддръжка “, сподели още министър Каракачанов, оповестиха от МО.

По време на срещата двамата министри разискаха въпросите на двустранното съдействие в областта на защитата. Министър Каракачанов акцентира, че наши специалисти могат да окажат помощ в правенето на стратегически обзор на защитата на Република Македония. Бяха прегледани и опциите за образование на македонски военнослужещи в български военноучебни заведения, както и подготовката и квалификацията на военнослужещи от другите родови и специфични войски на армията на Република Македония. Специално внимание беше отделено и на въпроси, свързани с логистичното обезпечаване на армията на Република Македония.

В хода на диалозите министър Каракачанов съобщи, че за Република България е значимо запазването на военно-историческото завещание и предишното и почитта към починалите не би трябвало да разделя двете страни, а да ги сплотява.

По време на визитата си в Република Македония министър Каракачанов посети казармата „ Илинден “, където прегледа техника и въоръжение и следи проява на дейностите на македонските Сили за специфични интервенции. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР