Министърът на отбраната Красимир Каракачанов разпореди проверка на случая с

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов разпореди проверка на случая с
Коментари Харесай

Министърът на отбраната разпореди проверка случая с ген. Цанко Стойков

Министърът на защитата Красимир Каракачанов разпореди инспекция на случая с ген. Цанко Стойков.

Военният министър сподели, че не е знаел за следствието и за подслушването, които бяха обществено оповестени преди дни: „ (Стойков) също не знаеше, приказвал съм с него и с цел да се изяснят събитията, съм разпоредил служебна инспекция за цялата обстановка към настояването на писмата, връщането на отговорите на КПКОНПИ и по този начин нататък “.

Според Каракачанов по искане на прокуратурата могат да бъдат включвани СРС-та към всеки един българин.
Тихомир Стойчев за подслушваните диалози: Цел на следствието не е Радев, а ген. Стойков Бившият началник на ЦСБОП съобщи, че записите са провокация
„ По принцип мисля, че военна прокуратура би следвало да се занимава с длъжностни лица във въоръжените сили. Така мисля “, добави военният министър.

Днес пред публицисти основният прокурор Иван Гешев съобщи, че от Президентството са изпращани есемеси до основния прокурор, сподели през днешния ден пред публицисти Иван Гешев.

Съобщенията са получени след публикуваните от прокуратурата записи от СРС-та.

Малко преди началото на Висшия правосъден съвет Иван Гешев сподели, че е отказал среща с мъж от Президентството на име Митко.

„ Не може основният прокурор да бъде привикван с есемес от едно лице – евентуално същият Митко, на който евентуално президентът Радев, евентуално споделя да смачка инспекцията на антикорупционната комисия във връзка с брачната половинка му “, разяснява Гешев.
Гешев заприказва за есемес предложения от президентството и позвъняване от Златев (ОБНОВЕНА) От "Дондуков " 2 подчертаха, че основният секретар на Румен Радев не е търсил основния прокурор поради запитването до Конституционен съд за президентския имунитет
Гешев не посочи и кой мъж от записите е бил подслушван.

На въпрос за какво с шефа на Военновъздушни сили се занима Специализираната прокуратура, а не военната той отговори: „ Вижте, няма да разясня досъдебни производства, тъй като съм основен прокурор, питайте ме за значими неща “.

От Президентството оповестиха, че отправената покана на основния секретар на президента към основния прокурор е била за даване на информация за следващия шпионски скандал и то преди годишната конференция на президента.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР