Министърът на отбраната Красимир Каракачанов подписа международните договори за изтребителите

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов подписа международните договори за изтребителите
Коментари Харесай

Каракачанов подписа договорите за закупуване на осем самолета F-16

Министърът на защитата Красимир Каракачанов подписа интернационалните контракти за изтребителите F-16 на обща стойност 1 256 153 980 щатски $. Това оповестиха от Министерството на защитата.
С контрактите се договаря доставката от държавното управление на Съединени американски щати за българските въоръжени сили на осем самолета F-16 Block 70 и обвързваното съоръжение и въоръжение. Съгласно Конституцията на Република България и редът на Закона за интернационалните контракти на Република България, с цел да влязат в действие тези контракти, следва да бъдат утвърдени от Народното събрание.
Отчитайки финансовите ограничавания на България, Държавният департамент на Съединени американски щати е подхванал дейности за понижаване на общата цена с до 60 млн. щатски $ чрез искане от Конгреса на Съединени американски щати за в допълнение финансиране, което да бъде употребявано в полза на България. Предстои настояването на Държавния департамент да бъде прегледано от Конгреса на Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР