Министърът на отбраната Красимир Каракачанов награди Треньор №1 на България

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов награди Треньор №1 на България
Коментари Харесай

Каракачанов награди Димитър Пенев с карабина

Министърът на защитата Красимир Каракачанов награди Треньор №1 на България за ХХ век Димитър Пенев във връцзка с неговата 75-годишнина, която  именитият експерт навърши през вчерашния ден. Наградата е карабина, диаметър 7.62 мм и грамота.

" Отличието се връчва за дългогодишна дейна активност в ЦСКА, висок професионализъм като селекционер на националния тим по футбол, принос към сигурността и защитата на страната ", се споделя в формалното известие.

„ Димитър Пенев е тъкмо от това потомство български футболисти, които направиха от футбола онази магична игра, поради която хората отиваха на стадионите “, сподели Каракачанов и напомни американското лято през 1994 година, когато воденият от Пенев народен тим по футбол се класира на 4-о място на международното състезание в Съединени американски щати.

„ ЦСКА беше клуб на българската войска и точно като подобен той реализира забележителни резултати освен на българско, само че и на европейско и международно равнище, и то при поколението на господин Пенев. И като министерство на защитата не можем да не изразим нашата благодарност към него като човек, който караше цялата войска да се гордее с играта на ЦСКА ", сподели още Каракачанов.

Димитър Пенев получи плакет и приветствен адрес и от министерството на спорта. А на церемонията участваха още началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, зам.-министър Анатолий Величков и зам.-началникът на защитата генерал-лейтенант Димитър Илиев.

 

ВИЗИТКА

Димитър Душков Пенев е роден на 12 юли 1945 година в софийското село Мировяне. Играе като централен бранител за " Локомотив " (Сф, 1959-1964 г.) и ЦСКА (1964-1977 г.). Като състезател е ставал първенец на България общо 8 пъти (веднъж с " Локомотив " и 7 пъти с ЦСКА). и е печелил 5 пъти Купата на руската войска (тогава шампионатът е вместо подобен за националната купа). В националния тим има 90 мача (15 пъти като капитан) и 2 гола.

Като клубен треньор Пенев реализира най-големи триумфи с ЦСКА - три трофеи и три национални купи. Бил е селекционер на националния тим три пъти - през (1989 г.), в интервала 1991-1996) и прецз 2007 година Освен до 4-ото място на международното състезание в Съединени американски щати, той класира българския отбор и за Евро 1996 година

Избран е за Треньор №1 на България за ХХ век, награждаван е с медал " Стара планина ". В момента е почетен президент на " ЦСКА-София ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР