Министърът на отбраната Красимир Каракачанов награди с почетен знак За

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов награди с почетен знак За
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов награди британския посланик Ема Хопкинс

Министърът на защитата Красимир Каракачанов награди с почетен знак „ За принос към Министерството на защитата “ посланика на Англия Ема Хопкинс. Наградата е за проявен висок професионализъм, дейна работа и принос за сполучливото осъществяване на целите в региона на двустранното съдействие и по отношение на привършване на дипломатическата задача в България , оповестиха от МО.

Министър Каракачанов подари на дипломат Хопкинс и две книги – първата на историческа тема, втората е от персоналната библиотека на министъра - алманах с определени материали за Балканите от британския щемпел при започване на XX век.

„ Втората книга дава ясна визия за обстановката на Балканския полуостров по това време, която, става известно, не е доста по-различна от сегашната “, съобщи министър Каракачанов и добави, че в репортажите погледът на английските публицисти е извънредно забавен.

Посланик Ема Хопкинс получи почетен плакет и от началника на защитата адмирал Емил Ефтимов. „ Благодаря Ви за дейното съдействие и положителната взаимна работа “, съобщи от своя страна адмирал Ефтимов.

„ Чест е да получа тези награди от министъра на защитата и началника на защитата. З а мен беше наслаждение от моето идване през 2015 година до момента да работим дружно и да допринесем за усилването на нашето съдействие в региона на защитата. Ангажирахме се с Декларация за усилване на двустранното съдействие в региона на защитата сред двете министерства, извършихме общи учения, видяхме английски кораби в Черно море и работихме взаимно в региона на киберсигурността. Сигурна съм, че моят правоприемник ще продължи задълбочаването на нашето съдействие и другарство “, акцентира от своя страна дипломат Ема Хопкинс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР