Министърът на отбраната Красимир Каракачанов наблюдава заключителния етап на военнополицейското

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов наблюдава заключителния етап на военнополицейското
Коментари Харесай

Каракачанов: Мигрантската вълна не е спирала

Министърът на защитата Красимир Каракачанов следи заключителния стадий на военнополицейското обучение "Отвъд хоризонта 2017 ", което се организира на Учебен полигон "Ново село " в интервала 10-16 септември. Той даде висока оценка на демонстрираните качества и акцентира, че сходни учения основават умения и благоприятни условия на персоналния състав, които при нужда могат да бъдат ефикасно употребявани.

"България взима нужните ограничения против актуалните закани, най-много посредством подготовка на профилираните си сили, част от която е и следеното през днешния ден обучение ", съобщи министърът на защитата.

За мигрантската вълна министър Каракачанов съобщи, че въпреки и намаляла, тя действително не е серпантина.

"Само за интервала от 14 август, когато Специалните сили се върнаха на границата, до преди няколко дни има към 240 предотвратени опита за прекосяване на наша територия ", сподели той и посочи, че потокът от хора се пренасочва и трансформира маршрутите и размера на групите.

По време на деня за посещаване на публични посетители и медии на учението, който се организира през днешния ден, бяха демонстрирани пречистване на постройка от терористи, взели заложници, защита на ВИП лице, реагиране на засада и извеждането му на безвредно място по различен маршрут, както и инспекция на коли на построен краткотраен контролно-пропускателен пост отвън обитаемо място.

В "Отвъд хоризонта 2017 " вземат участие военнослужещи от Служба "Военна полиция " и чиновници от Специализирания отряд за битка с тероризма в Министерството на вътрешните работи, както и 22-ма военнослужещи от въоръжените сили на Румъния с щатно въоръжение и техника. Командно-щабното обучение е част от подготовката на заявената пред Силите за отговор на Европейския съюз рота "Военна полиция ", която ще поеме дежурство от 1 януари 2018 година
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР