Министърът на отбраната Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник
Коментари Харесай

Каракачанов: Всеки български гражданин трябва да има възможност да премине доброволна военна подготовка

Министърът на защитата Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността следи през днешния ден, 2 юли, заключителния стадий от курса по начална военна подготовка за възпитаници, който се организира в Националния боен университет (НВУ) „ Васил Левски “ във Велико Търново. В образованието участваха 20 ученика от Професионалната гимназия „ Д-р Васил Берон “ във Велико Търново, които през днешния ден получиха документите си персонално от министъра на защитата. Той отличи и гимназистите, постигнали най-хубави резултати по време на образованието, оповестиха от пресцентъра на МО.

„ Това е първият курс, след повече от 20 години, в който гимназисти получават познания за това какво е отбрана на отечеството, какво съставлява оръжието, минават курс по оцеляване в природата, курс по насочване – познания, които ще им бъдат потребни в живота “, сподели пред публицисти министър Каракачанов. Той добави, че по конституция всеки български жител има задължението да пази страната си, само че в това време младежите нямат опция да получат военно образование. „ Затова нашата цел с този пилотен курс, който с НВУ организираме, е да предизвикаме интереса на младежите “, добави министърът.

„ Идеята на този план на Националния боен университет беше да надградим знанията, които учениците получават в междинното учебно заведение, и с военно-приложни познания и умения по военни дисциплини “. Това сподели началникът на НВУ полковник Иван Маламов, който показа пред публицисти детайлности за извършената начална военна подготовка. „ С нашите полигони, образователни центрове и преподаватели, може да си позволим сходно образование. Ще бъда благополучен, в случай че някой от тях един ден кандидатства в нашия университет “, уточни полковник Маламов. В продължение на пет дни учениците са минали занятия по девет дисциплини и са се срещнали с режима на курсантския живот в университета.

Каракачанов към възпитаници в Своге: Носете гвардейското знаме с чест и предайте патриотизма на приятелите си

Министърът на защитата Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността заяви пред публицисти, че идната седмица ще внесе в Министерския съвет плана на Закон за доброволната военна работа. Законът ще даде опция на всеки български жител непринудено да премине военно образование в границите на два модула от по три месеца всеки. Работните места на хората, които непринудено изискат да преминат образование, ще се пазят, без значение дали са в частния или държавния бранш, сподели още министър Каракачанов. Финансирането на доброволната военна работа ще бъде в границите на бюджета на Министерството на защитата и няма да се постанова търсене на спомагателни средства, изясни той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР