Министърът на отбраната Красимир Каракачанов издаде заповед за привеждане в

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов издаде заповед за привеждане в
Коментари Харесай

350 български войници са в готовност да отидат на южната граница

Министърът на защитата Красимир Каракачанов издаде заповед за привеждане в подготвеност на 300 военнослужещи от Сухопътните войски и 50 от състава на Съвместните сили за специфични интервенции, по документално искане на министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Екипите имат подготвеност за оказване на подпомагане на " Гранична полиция " при защита на държавната граница с Турция и Гърция, при положение на нужда, съобщи Българска национална телевизия.

В рамките на деня, вицепремиерът Каракачанов ще извърши наблюдаване по въздух и земя на местата за възможното разполагане на подразделенията на Българската войска по южната граница, в случай че тяхното присъединяване се наложи. С него в екипа вземат участие и. д. шеф на защитата вицеадмирал Емил Ефтимов, командирът на Съвместните сили за специфични интервенции ген.-майор Явор Матеев и шефът на дирекция " Операции и подготовка " на министерството на защитата бригаден военачалник Станимир Христов.

По-рано през днешния ден турският президент Реджеп Ердоган разгласи, че чака до края на деня на границата сред Турция и Европейски Съюз да се съберат над 30 000 мигранти, бягащи от режима в Сирия. Същевременно Гърция разгласи, че е предотвратила над 4000 опита за нелегално влизане в сухопътните ѝ граници.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР