Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и заместник-началникът на отбраната вицеадмирал

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и заместник-началникът на отбраната вицеадмирал
Коментари Харесай

Първи офицерски пагони за 140-ия випуск на военния университет

Министърът на защитата Красимир Каракачанов и заместник-началникът на защитата вицеадмирал Емил Ефтимов ще участват на ритуала по заграбване на първо офицерско звание на курсантите на Националния боен университет „ Васил Левски” и връчването на свидетелствата на кадетите на Професионалния сержантски лицей.

От министерство на защитата оповестиха, че ритуалът ще се организира на 27 юли 2018 година, петък, от 10.30 ч., пред Музикално-драматичен спектакъл „ Константин Кисимов” във Велико Търново.

Випуск 2018 „ Ботевски “ е 140-ият подред от основаването на първото военно учебно заведение директно след Освобождението на България. През актуалната образователна година приключват 113 курсанти от НВУ „ Васил Левски”, обучавани по 16 военни специализации. Присвоява им се първо офицерско звание „ лейтенант” и получават образователно-квалификационна степен „ бакалавър” по военна и гражданска компетентност.

44 кадети са випускниците от десетия випуск на Професионалния сержантски лицей, които ще получат свидетелства за професионална подготовка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР