Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и вътрешният министър Младен Маринов

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и вътрешният министър Младен Маринов
Коментари Харесай

Министрите Каракачанов и Маринов на границата: Заплахата не е отминала, взети са всички мерки

Министърът на защитата Красимир Каракачанов и вътрешният министър Младен Маринов инспектираха Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “. Те огледаха буферната зона сред България и Гърция в сектора сред „ Кулата “ и „ Промахон “.
 
„ Всякаква информация идва при нас, в това число и от непроверени източници. Като цяло опасността не е отминала. Затова ние подхващаме съответните ограничения при всеобщо ориентиране към нашата граница да можем да реагираме взаимно с армията, защото към този момент имаме правната опция при такива рецесии да се намесва и армията “, сподели министърът на вътрешните работи.
 
Българското държавно управление не е приемало и няма да приема политика на разселване на мигранти било от Западна Европа, било от прилежащи страни, сподели министър Каракачанов.
 
„ Гранична полиция “ и МО са взели всички нужни ограничения за попречване на всеобщо навлизане на българска територия, увери още той. По думите му главният маршрут на мигрантите е от Гърция към Северна Македония и Албания и оттова - към Западна Европа, само че имало информации, че се разисква като различен маршрут да се употребява и България. Каракачанов въпреки всичко бе безапелационен, че все още няма непосредствена заплаха за страната ни, като в същото време са взети всички нужни предварителни ограничения.
 
В момента на българо-гръцката граница няма военнослужещи, само че в непрекъсната подготвеност са към 300 военнослужещи от Благоевград, заяви той.-->
 
„ На Кулата всичко е умерено, както и на останалите гранични пунктове “, добави Каракачанов.
 
„ На границата с Турция има ограда със съответните датчици и механически благоприятни условия. Там имаме и в допълнение наличие, само че по-сериозни запас сме струпали тук – на гръцката граница, защото тук ескалира процесът. Тук няма и преградно оборудване. Виждате, че има усилени дежурства, те са и в пограничните региони. С сътрудниците от армията се проиграва проекта за деяние при рецесии, с цел да са подготвени екипите при обстановка да работят ”, сподели още Младен Маринов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР