Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал
Коментари Харесай

140 години от създаването на Военноморските сили

Министърът на защитата Красимир Каракачанов и началникът на защитата военачалник Андрей Боцев ще участват на тържествата във Варна , отдадени на 140-ата годишнина от основаването на Военноморските сили (ВМС), оповестиха от военното ведомство. В тях ще вземат участие също заместник-началниците на защитата вицеадмирал Емил Ефтимов и генерал-лейтенант Димитър Илиев, както и шефове на дирекции от Министерството на защитата.
 
Генерал Андрей Боцев е посетил през днешния ден Висшето военноморско учебно заведение (ВВМУ) " Никола Йонков Вапцаров ". Той взел участие в церемонията по връчването на документи на новоназначените офицери - медицински експерти, и в откриването на лаборатория за отдалечено управляеми апарати. Началникът на учебното заведение флотилен адмирал проф. Боян Медникаров е срещнал военачалник Боцев с достиженията на висшето образователно заведение и му показал учебно-материалната база, в която се образоват курсантите.
 
Утре от 10:00 ч. във Фестивалния и конгресен център във Варна ще се състои церемонията за връчване на дипломите н а студентите от " Випуск 2019 " на ВВМУ " Н. Й. Вапцаров ".
 
Дипломи ще получат 338 студент и, сполучливо приключили образованието си в 8 бакалавърски и 6 магистърски стратегии. Първенец на випуска измежду студентите е Диляна Димитрова, приключила с цялостно отличие специалността " Информационни и информационни технологии в морската промишленост ", постоянна форма на образование.

Същия ден министърът на защитата Красимир Каракачанов, заместник-началниците на защитата вицеадмирал Емил Ефтимов и генерал-лейтенант Димитър Илиев и командирът на Военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов ще вземат участие в тържественото заседание - концерт, отдадено на 140-ата годишнина от основаването на военния ни флот.-->
 
То ще стартира в 18:00 ч. във Фестивалния и конгресен център в града. Министър Красимир Каракачанов и вицеадмирал Емил Ефтимов ще поздравят персоналния състав на Военноморски сили п о мотив празника и ще наградят военнослужещи и цивилни чиновници, отличени за реализирани високи резултати при осъществяване на служебните им отговорности. Гости на тържеството ще бъдат висши офицери от военноморските сили на Съединени американски щати, Румъния, Турция, Грузия и Италия, представители на държавната и локалната власт, ветерани от военния ни флот.
 
По традиция кулминационната точка на честванията във връзка основаването на Военноморски сили ще съвпадне с тържествения акт по връчване на дипломите за приключено висше обучение и заграбване на първо офицерско звание на курсантите от " Випуск 2019 " на ВВМУ " Никола Йонков Вапцаров ". Ритуалът ще стартира в 9.00 часа на 11 август на Морска гара Варна с тържествено издигане на Военноморския байрак и флаговете за разцветяване на военните кораби. Министърът на защитата Красимир Каракачанов и заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Димитър Илиев ще поздравят младите офицери от " Випуск 2019 " във връзка сполучливото довеждане докрай на ВВМУ и постъпването им на работа във военния ни флот.
 
През тази година дипломи и офицерски пагони ще получат 15 курсанти, приключили петгодишния курс на образование по специалността " Организация и ръководство на военни формирования на тактическо равнище от Военноморски сили " със специализации " Корабоводене за Военноморски сили ", " Военноморски информационни и радиотехнически системи " и " Корабни машини и механизми ". Седем от тях са с отличен триумф, а отличник на випуска измежду курсантите е Петър Генов от специализация " Военноморски информационни и радиотехнически системи ".
 
След тържествения обред, в 11.00 часа в региона на Морска гара Варна военнослужещи от Военноморски сили ще показват умения при осъществяването на детайли от интервенция по морска сигурност .
 
Същия ден на Морска гара Варна жителите и гостите на града ще могат да посетят фрегатата " Смели ".
 
Българският боен флот е основан на 12 август 1879 година в град Русе. През 1897 година стартира построяването на черноморския флот с основна база Варна. Първите български морски офицери се приготвят в академиите на Русия, Италия, Австро-Унгария и Франция.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР