Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал-лейтенант

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал-лейтенант
Коментари Харесай

Каракачанов към военните зад граница: Вие издигате авторитета на Българската армия и българската държава

Министърът на защитата Красимир Каракачанов и началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев поздравиха военнослужещите от българските контингенти зад граница по случай празника на Българската войска – 6 май. В обичайна видеоконферентна връзка през днешния ден, 3 май, те им пожелаха здраве, триумфи и все по този начин професионално осъществяване на дилемите в интервенции и задачи отвън страната.

Във видеоконферентната връзка участваха националните командири на контингентите в Афганистан полковник Георги Маргитин, Босна и Херцеговина полковник Николай Киров, Косово – подполковник Симеон Иванов и майор Румен Хайдушки от Мисията на Европейския съюз за образование на силите за сигурност на Мали, оповестиха от МО.

„ Вашето наличие в Афганистан е част от уговорката, който имаме, само че то способства и за повишение на опита, знанията и уменията на нашите военнослужещи “. Това сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов в обръщението си към полковник Георги Маргитин, народен пълководец на 35-ия контингент, който взе участие в задачата на НАТО в Афганистан „ Решителна поддръжка “. Той изрази вяра присъединяване им там да завърши сполучливо и всички да се завърнат живи и здрави в Родината.

Към командирите на военните ни контингенти в Босна и Херцеговина и Косово министърът на защитата Красимир Каракачанов се обърна с думите: „ Амбицията на България е да бъде районен фактор на Балканите, посредством който да се постанова политика за мир и непоклатимост в района. Вашето наличие издига престижа и на Българската войска, и на българската страна “. Министърът на защитата Красимир Каракачанов акцентира, че българските военнослужещи са уважавани, както от локалното население, по този начин и от сътрудниците поради работата, която правят за подпомагането на подготовката на локалните сили за сигурност и издигането на техния защитителен капацитет.

„ Днес се обръщам с думи на благодарност към вас за това, че чудесно изпълнявате дилемите си до този миг, спазвате признатите процедури и проекти за деяние, не подценявате напрегнатата конюнктура и реализирате по най-хубавия метод една от трите съществени задачи на Въоръжените ни сили “. Това съобщи началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев в своя обичаен привет към военните ни контингенти в чужбина.

„ Като същински войни вие имате куража да действате във високорискова среда и като същински експерти печелите доверието и уважението на хората, с които работите “, обърна се генерал-лейтенант Боцев към националните командири на българските военни контингенти, участващи в интервенции и задачи в Афганистан, Босна и Херцеговина, Косово и Мали. „ Благодаря Ви, че със своята задача показвате, че Българската войска е благонадежден съдружник в НАТО и в Европейски Съюз и извършва сполучливо и отговорно поетите задължения “, безапелационен бе началникът на защитата “.

Към сегашния миг 205 военнослужещи от Въоръжените ни сили извършват с високо възприятие на отговорност поставените задания в интервенции и задачи отвън страната. Със своите дейности те способстват за одобряването на високия престиж, който има нашата страна и Въоръжените ни сили измежду съдружните ни сътрудници – сподели генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командващ на Съвместното командване на силите.

Парите за модернизацията на Българската войска са нужни. Проектът за нови бойни машини на Сухопътните войски е най-важният. „ Чрез него освен ще добием нова техника, а и ще спомогнем за възобновяване на нашата отбранителна индустрия. Нашата упоритост е машините да се асемблират в България и да се употребяват опциите на някои наши предприятия “ – добави той. Това съобщи в отговор на въпрос на публицисти след края на видеоконферентната връзка министърът на защитата Красимир Каракачанов.

Средствата за идния церемониал за 6 май и във връзка 140 години от основаването на Българската войска са планувани в годишния проект за бойната подготовка на персоналния състав на Българската войска. Това сподели генерал-лейтенант Андрей Боцев в отговор на въпрос на публицисти и акцентира, че не са отпускани спомагателни средства за подготовката и провеждането на парада с присъединяване на военнослужещи и техника.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР