Министърът на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов отговори

...
Министърът на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов отговори
Коментари Харесай

Каракачанов отговори на Сидеров: Ще го взема войник

Министърът на защитата и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов отговори на нападките на водача на Атака Волен Сидеров.

" Ще го взема боец, да пристигна на обучение и тогава ще приказваме ", съобщи Каракачанов. Лидерът на Атака съобщи, че Вътрешна македонска революционна организация " са получили хубави резултати от евровота, тъй като имали подписана договорка с американците за пазаруването на изтребители F-16. Сидеров също се възмути за какво Съединени американски щати употребяват военни бази у нас от 2006 година без да заплащат нищо. " Сделката за F-16 е жест с чупка в кръста към Съединени американски щати, която ощетява България ", сподели Сидеров. Той подсети, че е дал своя вот " срещу " предлагането страната ни да купи изтребители от Вашингтон. Според него парите, които България ще заплати за осемте машини, може да отидат за пенсии. " Ще се боря тези пари да отидат за нещо потребно в България ", изясни той.

Вицепремиерът Каракачанов и министър председателят Бойко Борисов пристигнаха на образователния полигон Ново село, с цел да видят тактическо обучение с бойни стрелби с присъединяване на над 800 военнослужещи от България, Албания, Гърция, Северна Македония и Съединени американски щати.

Военната техника е нужна не за парадите, а за образование на персоналния състав, сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов. " В последните няколко години отделихме толкоз средства за армията, колкото не са отделяни с десетилетия. Но защото по една или друга причина се приказва единствено за самолети, аз обърнах внимание на това, което се прави и за пехотата - 13 танка се ремонтират, всяка година има проект за възобновяване им, има и други планове. И всичко това коства пари ", уточни Каракачанов. Той съобщи, че без пари техниката не може да бъде изваждана. " А тази техника е нужна не за парадите, а за това, персоналният състав да се образова, да бъде боеспособен и в случай че се наложи, да извършва своите отговорности - да пази България и да го направи дейно ", разяснява министърът на защитата. Каракачанов благодари на премиера Бойко Борисов, че две години не е отказвал нищо от това, което му е било поискано за армията.

Имаме надеждна техника, която модернизираме, и окомплектоваме това, което през годините е разрушено, сподели министър председателят Бойко Борисов на полигона " Ново село ".

" Първо, доста бих желал тези, които ни подлагат на критика, че имаме българо-американска база в " Ново село ", да видят какво прелестно оборудване е. Второ, през днешния ден тук вземат участие и сътрудниците от Гърция, Албания, Северна Македония, Съединени американски щати - по този начин ще се извъртят всички. В България всички идват на учения - другите страни ги прескачат, само че в България безусловно всички идват, съобщи от своя страна министър председателят Бойко Борисов.

" Ученията тук не престават цяло лято, а през последните години се отделят толкоз средства за защита, колкото не са предвиждани години наред ", сподели още министър-председателят.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР