Министърът на отбраната и доскорошен служебен премиер Стефан Янев е

...
Министърът на отбраната и доскорошен служебен премиер Стефан Янев е
Коментари Харесай

Николай Ненчев: Министърът на отбраната Стефан Янев е заплаха за националната сигурност, провокацията му вече е на бюрото на генералния секретар на НАТО

Министърът на защитата и досегашен длъжностен министър председател Стефан Янев е бил докладван на управлението на НАТО, откакто на 4 януари вечерта се появи на антинатовски митинг в центъра на София.

" Тази провокация от страна на нашия министър към този момент е на бюрото на генералния секретар Йенс Столтенберг. Допускам, че за подред път те изпадат в неразбиране какво се случва в България. Това приказва за неналичието на държавност, тъй като България по силата на конституцията е парламентарна република и тя е избрала своята ориентировка. Когато министърът на защитата приказва едно, външният министър приказва друго, а министър председателят оспорва думите и твърди, че е персонална позиция, която не касае кабинета, е необичайно ", разяснява дейностите на Янев един от предшествениците му в Министерството на защитата - Николай Ненчев.
свързани новини52044на 24.12.2021
" Няма да не помни първата си среща в НАТО, когато в прав текст ме попитаха дали България ще извършва своите отговорности към Алианса. Сега се чудя какво става след всички тези провокации и след тази фриволност на министъра, допускам, че там има доста съществено напрежение ", добави някогашният министър на защитата.

На въпросния митинг от вечерта на 4 януари, към 40 души издигнаха плакати " Никога против Русия! ", " Подкрепяме министъра на защитата ", " България - зона на мира " и " Да - на мира, не - на войната! ". Реч държи Румен Дечев, съгласно който Янев с персоналното си мнение срещу разполагането в този момент на подсилено съюзническо наличие в България показал геройство и възприятие за отговорност, изразявайки не персонално мнение, а настроенията и мислите на голяма част от българския народ. Самият Янев се появи на митинга в края на речите.

Припомняме, че до тук се стигна, откакто в края на декември в пост в профила си във Facebook Янев съобщи, че не смята, че " не са налице нужните условия, които могат да аргументират решение, обвързвано с разполагане на спомагателни войски на на наша територия ".

Николай Ненчев насочи укор към " демократите в дясно " по отношение на тяхното безмълвие и неналичието на сдържаност към протичащото се у нас. " Най-много ме безпокои, че не получих задоволително явен отговор на тази провокация от демократите в дясно, които като че ли се възрадваха на няколкото места, които получиха като регионални шефове. Ние се намираме в политическа фрагментация, в обстановка, в която липсват полезности. Дори когато Българска социалистическа партия беше на власт не си разрешиха да заемат сходни позиции.

Очаквам напрежение, само че най-вече ме безпокои неналичието на поредност и прям диалог с българското общество. Тези хора приказват едно с и Европейски Съюз, а в България друго, с цел да поддържат различен вид линия и да угодят на Русия и на своите благодетели, това е прекомерно рисково за националната сигурност и ориентацията ни. Може в един миг България да се окаже препъни камък и да бъде изоставена от световните решения и дейности на НАТО, което е извънредно рисково ", съобщи още пред " Трибюн " Ненчев.

Атлантическият съвет ще изпрати през днешния ден своя позиция до Държавния департамент на Съединени американски щати, с цел да осведомят за протичащото се в нашата страна и съответно отношението на американския дипломат.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР