Министърът на отбраната Драгомир Заков участва в изслушване в ресорната

...
Министърът на отбраната Драгомир Заков участва в изслушване в ресорната
Коментари Харесай

Министър Заков за нови изтребители: Има няколко опции, върху които работим

Министърът на защитата Драгомир Заков взе участие в чуване в отрасловата комисия в Народното събрание. Сред главните тематики беше покупката на нови осем бойни самолета F-16 от Съединените щати.

Има няколко варианти, върху които работим, няма по какъв начин да вляза в елементи. Посочи алтернатива за лизинг, втора употреба. Към момента цена няма, Конгресът е дал своя вот оптималният пакет, дали ще махаме въоръжение, дали ще работим по типове пакети, това е въпрос на диалози с американската страна. Очакваме да бъде проявена и някаква еластичност. Министър Заков съобщи, че това е късмет за българските Военновъздушни сили.

Има ангажирани разнообразни ведомства в този развой, обстановката е извънредно комплицирана и не трябва да се поемат опасности за живота - по този начин министърът разяснява проблема с блокираните моряци на пристанището в Мариупол.

През седмицата държавното управление на Съединените щати разгласи, че е одобрило продажбата на още 8 нови бойни самолета F-16 на България.

От военното министерство разясниха, че чакат да получат съответно предложение и ще стартират договаряния. Ако придобием и вторите 8 самолета, тогава ще имаме нужната ни цялостна ескадрила изтребители.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР