Министърът на отбраната Драгомир Заков участва днес, 06 април, във

...
Министърът на отбраната Драгомир Заков участва днес, 06 април, във
Коментари Харесай

Министър Заков участва във видеоконферентен разговор с министрите на отбраната на Грузия, Полша, Румъния, Турция и Украйна

Министърът на защитата Драгомир Заков взе участие през днешния ден, 06 април, във видеоконферентна среща с министрите на защитата на Грузия – Хуаншер Бурчуладзе, на Република Полша – Мариуш Блашчак, на Румъния – Василе Динку, на Украйна – Олексий Резников, и на Република Турция Хулуси Акар.

Среща в този формат се организира за пръв път. Тя бе проведена по самодейност на Министерството на националната защита на Република Турция.

Министрите на защитата остро осъдиха непровокираната и неоправдана военна експанзия на Руската федерация против Украйна, предизвикала големи човешки загуби и страдалчество. Те показаха поддръжката си към украинския народ и подчертаха значимостта на обезпечаване на мира и на незабавното преустановяване на огъня в Украйна. Министър Драгомир Заков посочи смисъла на запазването на разговора и търсенето на път към дипломатическо решение на спора.

На срещата бяха разисквани още въпроси, свързани с договорености, позволяващи безвредната евакуация на цивилни граждани; даването на филантропична помощ в светлината на утежняване на филантропичната ситуация; опазването на мира, спокойствието и стабилността в Черно море. Сред тематиките на диалога бяха и ограниченията за попречване на по-нататъшната ескалация на рецесията в района.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР