Министърът на отбраната Димитър Стоянов участва в поредното заседание на

...
Министърът на отбраната Димитър Стоянов участва в поредното заседание на
Коментари Харесай

На Рамщайн Димитър Стоянов говори за модернизацията на нашата армия



Министърът на защитата Димитър Стоянов взе участие в следващото съвещание на контактната група за отбранителната помощ на Украйна, което разисква ситуацията в страната и даването на интернационална помощ, оповестиха от Министерство на защитата.

Форумът се организира през днешния ден в Рамщайн, Германия. В състава на българската делегация са още началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и заместник-министърът на защитата Теодора Генчовска.

В рамките на форума в Рамщайн министър Стоянов организира две двустранни срещи . С министъра на защитата на Кралство Белгия Людивин Дедонде министър Стоянов разиска военно-техническото съдействие сред двете страни, опциите за рационализация на Българската войска и други тематики от съвместен интерес в региона на защитата. Беше очебийно дългогодишното съдействие сред България и Кралство Белгия. То ще продължи и на равнище командвания на въоръжените сили на Република България и на Кралство Белгия.
 Военният министър: В
Военният министър: В " Рамщайн " никой не насилва никого да дава нещо

МО извършва решението на Народното събрание за военна помощ за Украйна

Министър Стоянов организира и двустранна среща с полския си сътрудник Мариуш Блашчак . Двамата разговаряха за плановете за рационализация на Българската войска и за развиването на двустранните връзки в региона на защитата.

Във форума вземат участие министри на защитата от държави-членки и страни-партньори на НАТО и Европейския съюз и специалисти от двете интернационалните организации. Домакин на срещата е секретарят по защитата на Съединени американски щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР