Министърът на отбраната Димитър Стоянов и началникът на отбраната адмирал

...
Министърът на отбраната Димитър Стоянов и началникът на отбраната адмирал
Коментари Харесай

Участниците в „Отбранителен щит 23“ ще демонстрират способности на учебен полигон „Ново село“

Министърът на защитата Димитър Стоянов и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов ще следят на 29 май (понеделник) демонстрациите на качества на участниците в тактическото обучение с бойни стрелби „ Отбранителен щит 23 “ на образователен полигон „ Ново село “ . Това оповестиха от Министерството на защитата.

„ Отбранителен щит 23 “ е част от многонационалното огромно обучение „ Defender Europe 23 “ и се организира от 17 до 29 май в региона на УП „ Ново село “. По време на учението, в което вземат участие над 400 български военнослужещи, ще бъде развърната многонационална бойна група, която ще включва механизиран батальон, интензивен с танков взвод, самоходна артилерийска батарея и формирования за нуклеарна, химическа и бактериологична отбрана от българските Сухопътни войски, формирования от Сухопътните войски на Съединени американски щати, италианско формирование от многонационалната бойна група на НАТО в България, както и сили и средства за непосредствена авиационна поддръжка от състава на българските Военновъздушни сили.

Основната цел на „ Отбранителен щит 23 “ е да се увеличи подготовката на участниците в многонационална среда за осъществяване на отбранителни дейности.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР