Министърът на отбраната Димитър Стоянов е на посещение в столицата

...
Министърът на отбраната Димитър Стоянов е на посещение в столицата
Коментари Харесай

Министърът на отбраната е в Украйна. Киев благодари за военната помощ от България

Министърът на защитата Димитър Стоянов е на посещаване в столицата на Украйна Киев. Това стана ясно от обява в Туитър на украинския му сътрудник Олексий Резников .

„ За мен е чест да посрещна министъра на защитата на Република България Димитър Стоянов в Украйна. Благодарен съм на България за решението да даде отбранителна помощ на Украйна. Очаквам спомагателното развиване на съдействието сред Украйна и България “, написа Резников.

Информация за визитата на Стоянов липсва на информационните канали на Министерството на защитата, Министерството на външните работи и Министерския съвет.

От началото на войната на няколко пъти Украйна публично изиска даване на военна помощ от България, само че получаваше отвод. С тази цел на посещаване в София беше и.

В продължение на повече от осем месеца България за Украйна, а до началото на ноември София предоставяше единствено филантропична помощ и беше дала обещание ремонт на техника.

На 3 ноември Народното събрание одобри решение и задължи служебното държавно управление на Гълъб Донев да внесе лист на снаряжението, което страната ще подари на Украйна. на съглашението за безплатно даване на въоръжение, техника и муниции беше обещано в петък, а да наложи несъгласие. Против решението беше още и проруската „ Възраждане “.

От началото на войната президентът Радев е срещу изпращането на оръжие с, че това ще вкара България във войната. Подобни тези пазят още Българска социалистическа партия и „ Възраждане “.

Единственият почитан български политик, който беше на публично посещаване в Украйна след началото на съветската инвазия в страната, беше Кирил Петков. В края на април, в ролята си на министър-председател, той и се срещна с президента в Киев. По време на визитата си той беше придружаван от огромен брой български публицисти.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР