Министърът на околната среда, водите и горите на Румъния Танжош

...
Министърът на околната среда, водите и горите на Румъния Танжош
Коментари Харесай

Министърът на околната среда на Румъния обяви ограничения при използването на питейна вода

Министърът на околната среда, водите и горите на Румъния Танжош Барна разгласи, че някои локални администрации ще би трябвало да наложат ограничавания върху потреблението на питейна вода, като означи, че има огромно разхищаване в случаите, при които хората поливат градините си с питейна вода, съобщи организация Аджерпрес.

„ (…) Има доста обитаеми места, в които системите за питейно водоснабдяване са построени за обикновено ползване, без да се употребява питейна вода за други цели: напояване, промишлени потребности, плувни басейни, поливане на градината или тревата. Особено в този интервал би трябвало да бъдем виновни и да се грижим за този запас ", съобщи министърът на околната среда и добави, че някои локални администрации ще би трябвало да подхващат ограничения за обезпечаване на питейна вода за всички жители и за обезпечаване на питейна вода в средносрочен и дълготраен проект.

Министърът сподели, че спешен щаб към държавното управление ще следи засегнатите от сушата региони и ще предприеме дейности в обитаемоте места с дефицит на питейна вода.

„ (…) Колкото и да ни е жалост за доматите, питейната вода за питейни и битови потребности е скъпа, пречистена вода, която е минала през доста процеси на филтриране и пречистване, по тази причина би трябвало да я използваме за това, за което ни е нужна “, акцентира министърът на околната среда.

Танжош Барна заяви, че на държавното съвещание през вчерашния ден е повдигнал въпроса за пожарите в суха растителност и прикани земеделските стопани да спрат да подпалват аграрни земи, защото заплахата от пораждане на пожари е голяма.

" По това време на годината съществува голяма заплаха и аз приканвам както земеделските стопани, по този начин и жителите, които към момента са в провинцията по това време на годината, да бъдат доста деликатни, когато употребяват огън. Земеделските стопани не би трябвало да употребяват огън през този интервал вместо прибиране на реколтата, косене, вместо други аграрни процедури, защото огънят се популяризира върху сухата растителност и провокира пожари. През този интервал не използвайте огън в боклука, в гората и в земеделските площи. Това е извънредно рисков интервал и не трябва да изпадаме в ситуацията на Испания, Гърция и Франция. Нашите гори са от друг вид, нямаме същата заплаха от горски пожари на доста огромни площи, само че нещастия могат да се случат ", предизвести министърът на околната среда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР