Министърът на околната среда Нено Димов е поел символично председателството

...
Министърът на околната среда Нено Димов е поел символично председателството
Коментари Харесай

Министър Нено Димов пое председателството на Съвета на ЕС по околна среда

Министърът на околната среда Нено Димов е поел алегорично председателството на Съвета на Европейски Съюз по околна среда от естонския си сътрудник Сиим Киислер. Това председателство се дава на ротационен принцип, а церемонията по предаването му е била през днешния ден в Брюксел.

Това е първото такова председателство за България и стартира в действителност от 1 януари 2018 година и ще продължи половин година - до 30 юни 2018 година

Като ротационен ръководител на Съвета на Европейски Съюз по околна среда страната ни ще работи за " опазване на високите стандарти за запазване на околната среда и качеството на живот на популацията посредством резистентен напредък и " зелена стопанска система ", се показва от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите.

 Министър Нено Димов пое председателството на Съвета на Европейски Съюз по околна среда
© -

Основните цели на българското председателство ще бъдат кръговата стопанска система и екологичните иновационни начинания, ориентирани към ефикасното потребление на ресурсите, понижаване на нездравословното влияние върху околната среда и здравето на хората, в това число чрез нови технологии. Акцент ще бъдат подобряването на въздуха и по-добрата му регулация.

Екоиновациите и прехода към кръгова стопанска система бяха обект на разискванията и на провелата се среща с представители на интернационалните екологични организации (Green 10) в Брюксел.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР