Министърът на околната среда и водите в оставка Нено Димов

...
Министърът на околната среда и водите в оставка Нено Димов
Коментари Харесай

До последно Нено Димов не знаел за предстоящата водна криза, твърди адвокатът му

Министърът на околната среда и водите в оставка Нено Димов не е бил известен за идната водна рецесия в Перник до ноември. Това съобщи юристът на арестувания за 72 часа Димов Ина Лулчева по време на гледането на мярката за непрекъснато задържане. Тя беше поискана от Специализираната прокуратура през днешния ден, с мотив, че закононарушението, в което е упрекнат Димов, е тежко.

Той е упрекнат в умишлена занемареност. Според държавното обвиняване има задоволително доказателства, че от 1 януари 2018 година до 17 ноември 2019 година министър Нено Димов е издавал разрешителни за промишлено прилагане на вода от язовир " Студена " за сдруженията " Стомана индъстри " и " Топлофикация " - Перник, макар че всеки месец и неведнъж е получавал отчети с информация, че размерът на водите в язовира фрапантно понижава.

Лулчева отговори, че няма нито едно доказателство, че Димов е бил известен до ноември за проблемите с бент. " Студена " и идния режим на водата в Перник, който стартира на 18 ноември. По думите ѝ има отраслов зам.-министър, който дава отговор за водните басейни. Преди да доближи писмо за автограф от министъра, то минава през администрация и обзор от отрасловия зам.-министър, изясни още тя.

Проверка на " Дневник " в уеб страницата на екоминистерството демонстрира, че Красимир Живков дава отговор на посочения от отбраната на Димов профил. Той е някогашен регионален шеф на Софийска област. Преди това от 1999 година до 2003 година е заместник-кмет на Правец, а от 2003 година до 2009 година е кмет на града.

В 15:30 ч. се чака съда да разгласи дали ще почете настояването на прокуратурата Нено Димов да остане за непрекъснато в ареста.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Водната рецесия в Перник (102)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР