Министърът на околната среда и водите се срещна с граждани

...
Министърът на околната среда и водите се срещна с граждани
Коментари Харесай

Нено Димов обсъди проблема със замърсяването на въздуха с граждани на Красна поляна и Овча купел

Министърът на околната среда и водите се срещна с жители от столичните региони „ Красна поляна “ и „ Овча купел “ по отношение на казуса със замърсяването на въздуха в тези и други квартали на София, оповестиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите.

На срещата жителите на регионите сложиха казуса с горенето на боклуци в кварталите и внесоха оферти за решаването му. Те настояха за съответни ограничения като изнасяне на пунктовете за вторични първични материали отвън жилищните квартали, възбрана и инкриминиране на горенето на боклуци и усилване на контрола. Също по този начин жителите желаеха слагане на измервателни станции в кварталите, които да наблюдават за качеството на атмосферния въздух.

Министър Нено Димов показа импортираните от Министерство на околната среда и водите в Народното събрание промени в Закона за чистотата на атмосферния въздух, с които се цели въвеждане на стандарти и прекъсване от пазара на твърди горива за битово отопление с високо наличие на сяра и пепел и въвеждане на нови условия за качеството на дървесината за огрев. По отношение на горенето на боклуци министърът акцентира, че и в настоящето законодателство е неразрешено изгарянето на боклуци като гуми и остаряла дограма. Подготвени са промени в Закона за ръководство на отпадъците, с които се цели обгръщане и на текстилните боклуци от системите за оползотворяване и преработване. Министърът пое ангажимент за търсене на нормативно решение за изнасяне на пунктовете за изкупуване на боклуци отвън жилищните региони. Що се отнася до измервателните станции, министър Димов уточни, че общинските управляващи имат опция да изградят мрежа от измервателни станции.

Най-точните данни за замърсеността на въздуха може да намерите тук.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР