Министърът на околната среда и водите Нено Димов заедно с

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов заедно с
Коментари Харесай

Продукти от зоните в Натура 2000 на фермерския пазар в София

Министърът на околната среда и водите Нено Димов дружно с министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов посетиха фермерския пазар пред земеделското министерство, където са показани артикули, създадени в зоните от екологичната мрежа "Натура 2000 ".

Защитените зони в България са общо 340, покриващи 34,4% от територията на страната. Това ни подрежда на едно от челните места в Европа. Страната ни е една от най-богатите на биологично многообразие страни в Европа. На повърхност от 111 хиляди кв. км е концентрирано извънредно огромно биологично многообразие в три биогеогеографски региона – Черноморски, Континентален и Алпийски. Нашият принос към мрежата „ Натура 2000 “ се показва в опазването на 90 вида хабитати, значими местообитания на 100 типа растения и 226 типа животни, избрани от европейските наставления.

"Натура 2000 " обезпечава голям брой екологични преимущества, като в същото време извършва редица жизненоважни обществени и стопански функционалности. Около 4,4 млн. работни места в Европейски Съюз зависят директно от здравите екосистеми и забележителен дял от тях са ситуирани в рамките на предпазени зони от мрежата "Натура 2000 ". Освен това финансовите изгоди, които произтичат от самата мрежа, се пресмятат на към 200 до 300 милиарда евро годишно.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР