Министърът на околната среда и водите Нено Димов участва в

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов участва в
Коментари Харесай

Министър Димов участва в откриването на форума „Кръгова икономика и чисти технологии“


Министърът на околната среда и водите Нено Димов взе участие в откриването на форума „ Кръгова стопанска система и чисти технологии “, който се организира под патронажа на Екоминистерството и е част от събитията в календара на Българското Председателство на Съвета на Европейски Съюз.

„ Природата е съвършеният образец за кръгова стопанска система. В нея думите боклук и неполезно не съществуват.  В природата всяко нещо, което е боклук за някого, е потребно за другиго. “ Това сподели министър Димов при откриването на форума.

Той изясни, че досега човечеството мисли неотклонно - суровина, произвеждане, артикул, приложимост, боклук. „ Едва от няколко години започнахме да мислим в някакъв тип кръг – по какъв начин отпадъкът, в действителност може да бъде суровина, “ добави министър Димов. По думите му  за да бъде променено мисленето и да бъде реализиран резистентен резултат би трябвало да се промени образованието и културата на всеки обособен жител. „ Именно това е огромното предизвикателство – не в написването на избран закон, не в използването на съответна иновация, които несъмнено са доста значими, а в това от наслагваното от хилядолетия неотклонно мислене да минем към новото, което да бъде наша основа през идващите хилядолетия “, сподели още Нено Димов.

В откриването на форума " Кръгова стопанска система и чисти технологии " участваха Лиляна Павлова, министър за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, Александър Манолев, заместник-министър на стопанската система и Любомир Пейновски, ръководител на Клийнтех България.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР