Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще участва

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще участва
Коментари Харесай

Министър Нено Димов ще награди победителите в екорали

Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще взе участие в награждаването на спечелилите в съревнование от календара на Световната автомобилна федерация.

Световният шампионат за е-автомобили и нови сили ще се организира за пети път. Целта на „ ЕКО рали България 2017 година “ е да се предизвикват новите технологии за коли, конструирани за запазване, икономисване на сила и изхвърляне на допустимо минимум количество въглероден диоксид, както и други замърсители във въздуха.

Церемонията по награждаването ще бъде в неделя, 30 юни 2017 година, в хотел „ Балкан “ (бивш хотел „ Шератон “), от 20,30 ч. Състезанието се организира на два стадия - в събота и неделя, като откриването е през днешния ден - 28 юли, от 19 ч, в София на пл. „ Света Неделя “.

Организаторите припомнят, че екоралито не е съревнование за скорост и по тази причина в него не вземат участие коли със особено съоръжение за сигурност. Всички електрически, хибридни и на различно гориво коли, които публично са регистрирани за прилагане по пътната мрежа, се позволяват до присъединяване в надпреварата при същите условия, както когато се употребяват всекидневно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР