Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще се

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще се
Коментари Харесай

Министър Димов ще се включи в кампанията „Да изчистим България заедно“ в Пловдив


Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще се включи в акцията на бТВ „ Да почистим България дружно “ в Пловдив. Заедно с кмета на регион „ Южен “ Борислав Инчев министърът ще помогне за почистването на парк „ Молдавия “ от 9.30 часа.

Служителите на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) в София по традиция ще почистват региона на Ловния парк. В акцията ще вземат участие всички структури на Министерство на околната среда и водите в страната – 16-те Регионалните инспекции по околната среда и водите, Дирекциите на Националните паркове „ Рила “, „ Пирин “ и „ Централен Балкан “, 4-те Басейнови дирекции, Изпълнителна организация по околна среда (ИАОС) и Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда (ПУДООС). Служителите ще почистват предпазени местности, паркови пространства и нечисти места.

За осма поредна година Министерство на околната среда и водите е главен сътрудник в самодейността „ Да почистим България дружно “, като реализира поддръжка при организацията и подготовката на националната акция. С финансова поддръжка на ПУДООС тази година е обезпечено закупуването на 40 хиляди чували и 40 хиляди чифта ръкавици за еднократна приложимост за събиране на боклуци. За регионалните управи са разпределени бонове за гориво за превозване на събраните от доброволците боклуци до Регионалните системи за ръководство на отпадъците (РСУО).

Министерство на околната среда и водите припомня, че отпадъците би трябвало да бъдат превозени до районните уреди за сепариране и/или депониране и да не бъдат оставяни на местата на събирането им, с цел да се предотврати наново замърсяване. В деня на акцията общините са освободени от дължимите отчисления за количествата депонирани боклуци, с цел да бъдат насърчени да провеждат почистването на своята територия. Осигурен е свободен достъп до районните депа.

Експерти в Министерство на околната среда и водите и Регионална инспекция за опазване на околната среда ще обобщават информация от общините за събраните количества боклуци. В рамките на акцията „ Да почистим България дружно “ от 2012 година насам са събрани близо 90 000 тона боклуци на територията на цялата страна. Премахнати са над 10 000 нерегламентирани сметища.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР