Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще прекара

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще прекара
Коментари Харесай

Нено Димов е арестуван за едно денонощие

Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще прекара вечерта в полицейския арест. Той е арестуван за 24 часа с полицейска заповед, заяви представителят на основния прокурор Сийка Милева пред Mediapool. По-рано денем преди Министерство на вътрешните работи и прокуратурата изведоха Димов за разпит, а министър председателят Бойко Борисов заприказва за оставката му. По-късно е било взето решение той да прекара вечерта в ареста.

Показното извеждане на министъра бе направено няколко часа, откакто прокуратурата стартира обиски в министерството на околната среда поради вноса на отпадък у нас и водната рецесия в Перник. Димов бе качен в бус на прокуратурата и отведен. Заедно с него бе прокурорът от спецпрокуратурата Ангел Кънев.

" Оказваме подпомагане на прокуратурата ", съобщи Димов на въпрос дали е задържан. Същото сподели и Кънев.

" Въпросът с оставки на министри ще бъде обсъждан с съдружните сътрудници ", сподели министър председателят преди този момент в отговор на въпрос за възможна оставка на Димов. Тези, които са директно назначени от ГЕРБ, изобщо не ги разясня ", добави той.

Димов е министър от квотата на Вътрешна македонска революционна организация, а съгласно Коалиционното съглашение на ГЕРБ и " Обединени патриоти " промени в кабинета се вършат " при авансово координиране на предлаганите промени с съдружния сътрудник ". Досега Борисов заобикаляше това, само че бяха сменяни единствено министри от квотата на неговата партия. По информация на Mediapool към този момент не е планувано съвещание на съдружния съвет.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР