Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще представи

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще представи
Коментари Харесай

Министър Димов представя апарат за измерване на миризми

Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще показа в Русе уред за премерване концентрацията на интензивно миришещи субстанции.

Това оповестиха от пресцентъра на екоминистерството.

От 13 часа на 14 септември (петък) на територията на Автоматичната измервателна станция „ Възраждане “ на Изпълнителна агенция по околна среда на ул. „ Ниш “ (до Руското консулство) ще бъде демонстрирана работата на устройството.

На 15 септември в Русе министър Димов ще се включи в акцията „ Да почистим България дружно “.

От 10 часа с екип на екоинспекцията министърът ще взе участие в почистването на лесопарк „ Липник “ (от региона на паркинга). За седма поредна година Министерство на околната среда и водите е сътрудник и взе участие интензивно в самодейността, проведена от bTV „ Да почистим България дружно “.

Подкрепата при подготовката на националната акция се обезпечава от Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда (ПУДООС) с даване на чували за събиране на боклуци и ръкавици за еднократна приложимост, които са раздадени посредством структурите на Министерство на околната среда и водите – Регионалните инспекции по околна среда и води, Басейновите дирекции и Националните паркове.

През 2018 година Министерство на околната среда и водите обезпечи 40 000 чувала и 80 000 чифта ръкавици. 3590 бона за гориво са изпратени на регионалните управи за превозване на събраните боклуци до районните депа на останали неизвозени боклуци, събрани от доброволци в границите на акцията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР