Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще подаде

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще подаде
Коментари Харесай

Нено Димов подава оставка от ареста

Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще подаде оставка  днес, според източници на Нова Теелевизия. Той е взел това решение в ареста на Трето РПУ в София, където е досега. По-късно следобяд ще стане ясно дали и какво обвиняване ще му бъде повдигнато. По рано днес лидерът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов е разговарял с премиера  Бойко Борисов, потвърди самият Каракачанов след срещата. Той не съобщи в прав текст, че екоминистърът Нено Димов подава оставка, само че съобщи пред БНР:
" Имах диалог с премиера. Ще ви кажа, ще прочетете (дали ще има оставка) по-късно показно ликвидиране ".
Димов, който минава за квота на " войводите " в държавното управление, е арестуван за 24 часа в трето полицеско ръководство в столицата след обиск в дома му и в кабинета му през вчерашния ден. Това стана по време на акция на ДАНС, Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, провокирана от водната рецесия в Перник и неизяснените условия към вноса на отпадък от Италия.
Нено Димов е бил настанен в независима килия в Трето районно в София, заяви в. " 24 часа ". Става ясно, че все още, в който министърът на околната среда и водите е бил отведен в районното, там не е имало други арестанти. 24-часовият период за задържане на екоминистъра изтича днес по обяд. Изданието написа още, че се чака по-късно на Димов да бъдат повдигнати обвинявания за занемареност поради източения бент. " Студена ".
Нено Димов е първият министър в демократичната история на  България, който бе отведен за разпит непосредствено от кабинета си и който прекара нощта в ареста. Хронологията на случилото се четете в тези материали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР