Министърът на околната среда и водите Нено Димов се срещна

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов се срещна
Коментари Харесай

Министър Димов обсъди с граждани на Босилеград и Кюстендил екологични проблеми в региона


Министърът на околната среда и водите Нено Димов се срещна с жители на Босилеград и Кюстендил, които сложиха въпроси, свързани с екологията в района. На срещата жителите показаха информация за замърсяване на граничната река Драговищица от мина на територията на Република Сърбия. Министър Димов уточни, че данните от проучванията на реката на наша територия демонстрират, че няма превишения на нормите, съощиха от пресцентъра на екоминистерството. „ Въпреки това българската страна деликатно следи обстановката, тъй като политиката на държавното управление е да бъдат предпазени ползите и на нашите сънародници в Западните околности “, съобщи министърът.

Министър Димов уточни, че по дипломатически път България е поискала информация за качеството на водите на река Драговищица на територията на Република Сърбия и за позволените и реализирани на територията на Република Сърбия добивни и индустриални действия. Той заяви, че е изискал среща с министъра на отбраната на околната среда на Република Сърбия Горан Триван и чака тя да се състои в идващите дни. Министър Димов напомни и че българският евродепутат Ангел Джамбазски е подхванал стъпки пред Европейска комисия и пред комисаря по околна среда Кармену Вела да бъде издигнат въпросът по време на политическия разговор Европейски Съюз – Сърбия през март. „ Всяка страна, която желае да е член на Европейски Съюз, би трябвало да се грижи за околната среда, освен това – за всички свои жители. А ние сме изключително загрижени за нашите съграждани в Западните околности. Това не е просто екологичен проблем, а цялостна политика на българското държавно управление. Затова ще поставим всички старания да помогнем на нашите сънародници “, безапелационен беше министър Нено Димов.

Александър Димитров от Босилеград, ръководител на Сдружение „ Глас “, благодари за опцията да приказва намерено за проблемите, които тормозят българите в Босилеград. „ Радвам се, че този въпрос ще бъде подложен, с цел да се вземат ограничения, които да успокоят локалното население. Дано има положителни вести скоро “, изрази вяра Димитров.

На срещата жители на Кюстендил сложиха въпроса за изследване за рандеман на злато в мина „ Злогош “, в региона на община Кюстендил, за което следва да се подписа контракт с Министерството на енергетиката. Министър Димов увери, че сходен план може да се осъществя единствено откакто премине всички наложителни процедури по екологичното законодателство.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР