Министърът на околната среда и водите Нено Димов разговаря днес

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов разговаря днес
Коментари Харесай

Нено Димов и Калиакра сближават позиции

Министърът на околната среда и водите Нено Димов беседва през днешния ден с кмета на Каварна Нина Ставрева и с представители на работните групи по проблема "Калиакра " съобщи bTV.

Целта на срещата е да се намерят работещи решения по отношение на решението на съда на Европейски Съюз по случая, осведомят от екоминистерството.

Съобщава се, че има доближаване на позициите, които през месец ноември министър Димов ще би трябвало да пази в Брюксел.

На този стадий Интегрираният проект за ръководство на предпазените зони е изваден от диалозите заради обстоятелството, че е мощно недопустим за локалната общественост.

Междувременно е признат нов метод за ръководство на зоните от "Натура 2000 ", при който регионалните шефове и кметовете да бъдат виновни за изработването на интегрираните проекти, взаимно с локалните общности и защитавайки ползите на жителите и опазването на околната среда, което е императив на Европейски Съюз. Това изисква законови промени, които ще се създадат през 2018 година, показват още от министерството.

В началото на октомври Министерство на околната среда и водите даде поисканите от община Каварна и локалната общественост научни данни, с които разполага по "Натура 2000 ". В момента специалистите се срещат с тях и приготвят мнение. След като община Каварна го получи, обществеността ще бъде осведомена.

Бяха разисквани и идните заповеди за предпазените зони, които би трябвало да влязат в действие, с цел да може да се извърши решението на съда и да не се стигне до заплащане на наказания.

Нено Димов увери, че е осведомен с импортираните от кмета на Каварна документи, с които плажът "Болата " да премине на ръководство и стопанисване от общината, и се надява това да стане факт в най-скоро време.

Министър Димов изрази убеденост, че позицията на страната ни ще бъде предпазена в Брюксел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР