Министърът на околната среда и водите Нено Димов пристигна по

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов пристигна по
Коментари Харесай

Пречиствателната станция на Златните прелива, министърът на околната среда по спешност във Варна

Министърът на околната среда и водите Нено Димов дойде по неотложност във Варна, след подаден сигнал до ведомството му по отношение на работата на пречиствателна станция " Златни пясъци ", която е затруднена заради големият брой на туристите в комплекса, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

" Притесненията са, че има препълване на системите и това може да докара до преливане на шахтите. Ние сме взели проби, които би трябвало да са подготвени към 5 септември. След това ще създадем и втори проби ", сподели министърът. 

" Верно е, че в последните седмици равнището на плаващите води се покачва, защото евентуално потреблението на вода и отвеждането й е нараснало паради огромният брой на туристите в комплекса. Предполагам, че до няколко дни ще намалее. Станцията работи в нормалния режим. През идната година няма да работи по този начин, тъй като ще има реорганизация и рационализация. Притесненията са справедливи, защото от години станцията не може да поема огромните количества вода в цялостна степен, защото няма филтриране на азот и фосфор. Има терзания дали част от водите се заустват в остарелия колектор, който се изливаше в посока на морето, само че това няма по какъв начин да стане, защото той е изключен. Прилив на води по посока на морето отвън естественото няма. Някои хотели не са си създали отвеждането на водите в колектора. Трябва да има обособена дъждовна канализация на " Златни пясъци ", друга от битовата, с цел да не преливат шахтите при проливен дъжд ", изясни шефът на ВиК Варна Валентин Вълканов. 

" Проектът за модернизацията на пречиствателната станция е финансиран по план на обща стойност 37 150 000 лева Започна построяването на канализация в селищно обучение Ален мак. Реконструкцията, модернизацията и разширението на пречиствателна станция " Златни пясъци " стартира при започване на сезона с укрепителни мероприятия на ската. Същинското строителство на пречиствателната станция ще стартира след дейния туристически сезон, с цел да не сътворяваме проблеми на последните туристи. Строителството ще продължи през двата зимни последващи сезона. След реконструкцията на пречиствателната станция потенциала й ще се увеличи до натоварване над 72 000 еквивалент поданици, като в този момент е за 17 000 ", изясни зам.кметтъ на Варна Христо Иванов. 

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР