Министърът на околната среда и водите Нено Димов подписа договори

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов подписа договори
Коментари Харесай

Габрово, Гълъбово и Свиленград ще укрепват язовири по ОПОС


Министърът на околната среда и водите Нено Димов подписа контракти с общините Габрово, Гълъбово и Свиленград за предварителна защита и ръководство на риска от наводнения на язовирите „ Синкевица “, „ Хайдушко кладенче “ и „ Келанджика “. Проектите ще се извършват по Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “.

Проектът на община Габрово планува рехабилитация на бент. „ Синкевица “ и оборудванията към него, тъй че язовирът да извършва функционалностите си на регулиращо оборудване. С осъществяването на контракта ще се усъвършенства техническото положение на сериозната инфраструктура и ще се увеличи готовността за реакция при наводнения.

С подписването на контракта с община Гълъбово се дава началото на дейностите по възобновяване и подсилване на язовирната стена на бент. „ Хайдушко кладенче “ и оборудванията по нея. Язовирът е ситуиран в землището на община Гълъбово и подобряването на техническото и експлоатационно положение на стената е от изключителна значимост.

Проектът на община Свиленград е за предварителна защита и ръководство на риска от наводнения на обитаемоте места по поречието на реките Левченска и Марица, запазване живота на хората и отбрана на стратегически инфраструктурни обекти като Автомагистрала „ Марица “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “. Тази цел ще бъде реализирана при осъществяването на ограничения за построяването на оповестителна система на територията на община Свиленград като част от Националната система за ранно предизвестие и обявяване.

С осъществяването на трите плана близо 61 000 поданици ще се употребяват от ограниченията за отбрана от наводнения. Общият размер на инвестицията по трите контракта е 2,35 млн. лева, обезпечени напълно от Оперативна програма „ Околна среда 2014-2020 година “. Срокът за осъществяване на дейностите е 24 месеца.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР