Министърът на околната среда и водите Нено Димов оттегля от

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов оттегля от
Коментари Харесай

Екоминистърът оттегля проекта за концесионен договор за Ски зона Банско

Министърът на околната среда и водите Нено Димов отдръпва от Министерския съвет импортирания план за подписване на в допълнение съглашение към концесионния контракт за " Ски зона Банско ". Това заяви самият той на изключителна конференция в Министерството на околната среда и водите.

Министър Димов посочи, че ще внесе плана за концесионен контракт за ски зоната дружно с проекта за ръководството на Национален парк " Пирин " по който тече публично разискване до 22 декември.

Направих всичко допустимо да има оптималната бистрота на плана, като задачата беше всички заинтригувани страни да се убедят, че насъбраният с годините проблем за създаване на ски зона би трябвало да бъде решен, означи Димов.

Миналата седмица разглеждането на концесията беше  отсрочено от съвещанието на Министерски съвет, а през вчерашния ден беше проведена полемика по проблема, която природозащитниците бойкотираха. Хората от Банско пък оповестиха, че ще излязат на митинг в поддръжка на построяването на втори въжен превоз в курорта.

Димов означи, че е търсено обединяване към мнението, че насъбраният с годините проблем с построяването на втори въжен превоз на ски зона Банско би трябвало да бъде решен. " Два аспекта има този проблем - екологичен и стопански и постоянно съм заявявал, че би трябвало да има баланс сред тези два аспекта - опазването на природата и икономическото развиване ", добави той. Вторият въжен превоз на Банско не може да се построи без да има смяна в проекта за ръководство на Национален парк " Пирин ", акцентира министърът.

Другият въпрос е да се приведе в сходство със законодателството концесионният контракт за ски зона Банско. Това е първият контракт от този вид, подписан през далечната 2001 година, има доста недостатъци в него, които би трябвало да бъдат преценени, сподели министърът и добави, че не желае да взема решение напук. Поради това, в търсенето на баланс, отдръпвам смяната в концесионния контракт, сподели министърът.

Той изясни, че двата документа нямат нищо общо юридически. Процедурата по тяхното разискване е почнала едновременно, само че за проекта за ръководство на Национален парк " Банско " е имало потребност от 30-дневен достъп до публично разискване по закон и се е получило разграничение в периода, в който да бъдат импортирани в Министерския съвет. Това не е юридически проблем, само че имайки поради, че засягат еднакъв индивид - Пирин, салдото може би би трябвало да се реализира по-добре, в случай че бъдат гледани взаимно, уточни министърът. Ако се гледат на парче може човек да изпусне нещо, и от тази позиция разновидността да бъдат гледани на едно държавно съвещание сякаш е за предпочитане, сподели Нено Димов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР