Министърът на околната среда и водите Нено Димов оттегля от

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов оттегля от
Коментари Харесай

Екоминистърът оттегля предложението за промяна на концесията за Ски зона Банско


Министърът на околната среда и водите Нено Димов отдръпва от Министерския съвет импортирания план за подписване на в допълнение съглашение към концесионния контракт за " Ски зона Банско ". Това заяви самият Димов на изключителна конференция в Министерството на околната среда и водите.

Вчера, за обезпечаване на бистрота за плановете на решения на Министерски съвет за Национален парк „ Пирин “ и „ Ски зона Банско “, Министерство на околната среда и водите провежда кръгла маса с присъединяване на заинтригуваните страни. На срещата бяха дискутирани плановете на решения на Министерски съвет за смяна на проекта за ръководство на Национален парк „ Пирин” и за предоставяне на единодушие за подписване на в допълнение съглашение за изменение на контракт за даване на концесия върху предпазена територия, изключителна държавна благосъстоятелност, представляваща част от Национален парк „ Пирин “, община Банско, област Благоевград за създаване и употреба на „ Ски зона с център гр. Банско “.

Проблемът има два аспекта – екологичен и стопански, съобщи министърът през днешния ден. Трябва да има баланс сред тях – опазването на природата и икономическото развиване, добави Димов. Той уточни, че като министър на околната среда дава отговор за спазването на екологичното законодателството. „ В съответния случай режимите по това законодателство се дефинират в Плана за ръководство на Национален парк " Пирин ". Вторият въжен превоз не може да се построи, без да има смяна в този план”, сподели Димов.

В търсенето на баланс отдръпвам смяната в концесионния контракт. Тя ще се гледа на съвещание дружно с смяната на проекта за ръководство на Национален парк Пирин. Той сега е на публично разискване до 22 декември. На последващо съвещание на Министерски съвет ще се внесат и двете точки, съобщи министърът.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР