Министърът на околната среда и водите Нено Димов Нено Димов

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов Нено Димов
Коментари Харесай

Създадоха Съвет на учените към екоминистъра

Министърът на околната среда и водите Нено Димов Нено Димов е министър на околната среда и водите. Роден е през 1964... към профила ръководи учредителното съвещание на Съвета на учените в Археологическия музей на столицата. Съветът ще е самостоятелен съвещателен орган, който ще подкрепя министъра в провеждането на държавната политика по ръководство и запазване на околната среда.

Решението за съставяне на Съвет на учените към министъра се основава на разбирането, че е належащо да се засилят доста връзките на науката с държавните органи и обществото като цяло, с цел да бъдат изпълнени задачите от управническата стратегия на държавното управление по приоритет "Устойчива политика за здравословна околна среда ".
13
По покана на министър Димов в Съвета вземат участие 26 представители на научната общественост и университетските среди от цялата страна. Те са ръководители на звена от упълномощени висши учебни заведения и от Българската академия на науките. Това разрешава в обособените съвещания да бъдат включвани и представители на ръководените от тях научни екипи, притежаващи експертиза по съответната обсъждана тематика.

Основен аршин при избора на упълномощените висши учебни заведения, показани в Съвета, е Рейтинговата система за университетите в България, съгласно която висшите учебни заведения са класирани по професионалните посоки, използвани в областта на околната среда.
13
Съветът ще заседава по настоящи тематики от национално и районно значение, по които ще предлага мнения и разбори за взимане на осведомени управнически решения и повишение на публичната осведоменост за научните аспекти на всеки обособен проблем, обвързван с опазването на околната среда, написа "Булфото ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР