Министърът на околната среда и водите Нено Димов Нено Димов

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов Нено Димов
Коментари Харесай

Вижте как министър Димов ще бори мръсния въздух в България

Министърът на околната среда и водите Нено Димов Нено Димов е министър на околната среда и водите. Роден е през 1964... към профила разяснява в утринния блок на Нова телевизия главния приоритет на министерството, което оглавява – войната против мръсния въздух. Той подсети в студиото на „ Здравей, България “, че мръсният въздух води до доста проблеми със здравето на човек.

Димов осведоми, че България не е една от нечистите страни в Европа и разясни, че Франция, да вземем за пример, е с доста по-мръсен въздух.

Министър Димов отговори и на въпроса ще бъдат ли спирани колите без катализатор. Той изясни в детайли по кое време и по какъв начин ще се стопират новите коли. При старите, които към този момент са в употреба, ще бъдат засилени глобите и контрола, изясни още той.

Във връзка с настояването на Банско да има построен втори въжен превоз, Нено Димов осведоми, че през вчерашния ден е получил писмото от кмета на курортния град Георги Икономов. Искането на Икономов е за привършване на започнатата през 2013 година процедура по отчасти изменение на в този момент настоящият План за ръководство на Национален парк "Пирин ". Министърът е безапелационен, че казусът с разрешаването на построяването на втори въжен превоз би трябвало да се реши и разясни, че той е от 10 години. По думите му, би трябвало всичко да се ревизира първо по въпроса и чак тогава ще може да каже, дали ще се позволи построяването на втори въжен превоз. Нено Димов изясни още, че колите, които се качват горе на пистите в Банско замърсяват доста повече, в сравнение с електрическия автомобил на един въжен превоз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР