Министърът на околната среда и водите Нено Димов, кметът на

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов, кметът на
Коментари Харесай

Плевен въвежда екологичен електротранспорт за 18 млн. лева

Министърът на околната среда и водите Нено Димов, кметът на община Плевен Георг Спартански и шефът на „ Тролейбусен превоз “ ЕООД инж. Ангел Несторов подписаха контракт за публичен електротранспорт в общината. Проектът е финансиран по Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “ (ОПОС). Общият размер на инвестицията е 18 млн. лева ОПОС обезпечава 15 млн. лева от парите.

По плана ще се закупят 14 нови електрически рейса и 14 зарядни станции. Предвижда се монтаж на станциите за постепенно зареждане на рейсовете в двете депа в общината. Срокът за осъществяване на дейностите е 40 месеца.

Експлоатацията на новите транспортни средства ще се усъвършенства посредством консолидиране на новопридобитите електрически рейсове към съществуващите транспортни системи на всеобщия градски публичен превоз на гр. Плевен.

С осъществяването на плана ще се понижи количеството излъчвания на фини прахови частици (ФПЧ) от превоза от 0,43 на 0,33 тона на година. Реализирането на дейностите ще способства за възстановяване на качеството на атмосферния въздух за над 95 000 поданици на община Плевен.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР